Haziran 2016 Vergi Affı

2015 Yılı son çeyreğinden itibaren özellikle doğudaki terör olaylarının tırmanması, siyasi ve toplumsal olayların ekonomik dalgalanmalara sebep olmasından dolayı bir vergi SGK affı bekleniyordu. Özellikle kobilerin ve küçük esnafın zor duruma düşmesi ve piyasalardaki kırılgan atmosferin dağıtılması için yakın bir zamanda iki defa (2011 yılıdna 6111 sayılı kanun ve Nisan 2014 yılında 6552 sayılı kanun ile yapılandırma yapılmıştı) yapılandırma hakkı tanınmasına rağmen hükümet yetkilileri SGK ve Vergi Dairelerinden edindiği raporlar ve işadamları derneklerinin bu konudaki kulis çalışmalarının da etkisi ile yeni bir yapılandırma yani halk arasında bilinen adı ile Vergi Affı üzerinde bir süredir TBMM de komisyon çalışmaları başlatılmıştı. Yakın zamanda yaşanan ve ülkemizi derinden etkileyen darbe girişimi sonrası esnaf bu konunun askıya alınması ihtimali ile tedirgin olsa da yakın bir zamanda Maliye Bakanımız Sn. Nazi AĞBAL tarafından konu ile ilgili  esnafımızı rahatlatan açıklama geldi.

Peki bu vergi affına hangi borçlar dahi olacak ?

Bu yapılandırmanın kapsamı çok geniş olacak. Başta SGK, Vergi borcu, Trafik cezası, MTV (Temmuz 2016 2. taksit hariç) olmak üzere devlete olan tüç borçlar yapılandırılabilecek. 30 Haziran 2016 tarihi baz alınacak olan bu yapılandırmada vatandaşımız eski yapılandırma dosyalarında ödeyemediği veya eksik ödediği tutarı ya da kalan taksitlerini de nbu yapılandırma dahilinde maksimum 18 taksit ile ödeyebilecek. 18 taksit 2 ayda bir ödeme yapılacağından toplamda 36 ayda ödemeler tamamlanacaktır.

Yapılandırma şartları neler ?

Devlete olan borcundan dolayı menkul (araba vs.)  veya gayrimenkullerine tedbir veya kapatma gelmiş olanların durumu ne olacak ?

Devlete olan borcundan dolayı banka hesaplarına ehaciz uygulanan kişilerin durumu ne olacak ?